Welkom op de Weblog van My Soap Factory

zondag 14 maart 2010

Zeepharten voor zeepketting
Je ziet tegenwoordig zoveel zeepkettingen, heel erg leuk. Een beetje de moderne ''mobile'' van vroeger. Ik ben ook helemaal weg van harten, dus ook van zeepharten. Nu maak ik eigenlijk alles van ''ambachtelijk zeep'' met loog dus. Maar heb me gewaagd aan de glycerinezeep of te wel gietzeep. Het is erg leuk en eenvoudig om met gietzeep vormpjes te gieten. Maar die harten vond ik gegoten toch niet zo geweldig. De blauwe harten zijn super gelukt. Dit is gietzeep welke ik een leuk kleurtje en lekker geurtje heb gegeven. Gegoten in een plat bakje. Uit laten harden en met uitsteeksets de harten uit de zeep gestoken. De uitsteeksets(voor koekjes), kan je krijgen bij de Blokker, kookwinkels. Deze heb ik online bij http://www.maakjetaart.nl/ gekocht.
Het moet een zeephanger in strandsfeer worden, dus vandaar het blauwe kleurtje(weer eens wat anders dan roze).
Al eerder had ik zeepharten gemaakt met Coldprocess-zeep. Op een plaat gieten, laten uitharden en de harten uitsteken met koekjes uitstekers. De harten passen mooi bij een brocante zeephanger. Maar het is veel eenvoudiger en sneller om deze harten dus van gietzeep te maken. Je kan de kleur beter bepalen door naar keuze vloeibare kleurstof toe te voegen. Bij CP-zeep is het maar de vraag hoe de kleur reageert op het loog. De bedoeling was om witte harten te maken, maar door de geurstof zijn ze meer gebroken wit geworden, ook niet verkeerd. Ook leuk om met kinderen te doen, want het duurt niet zo lang of de gietzeep is uitgehard en je kan verder werken. En afsnijdsels en restantjes kunnen weer verwarmd worden om te hergebruiken. Een leuke hartjesmal kan je kopen bij Xenos. Dit is de rode mal voor ijsblokjes gebruik. Ook Ikea heeft verschillende siliconenvormen.
Gietzeep/Glycerinezeep is er in wit en transparant. Je kan dit o.a. kopen bij http://www.online-zeepwinkel.nl/. Deze heeft ook kleurstoffen en geurtjes.
Je krijgt 5% korting als je de kortingscode PP8243HK bij je bestelling doorgeeft.

1 opmerking: