Welkom op de Weblog van My Soap Factory

dinsdag 23 maart 2010

Paaszeep gebakje


Ik krijg veel vragen over het maken van toefjes op zeep. Nu zijn daar verschillende methoden voor. Tot nu toe vind ik dat de whipped soap die ik eerder gemaakt heb, het beste. Maar je moet hier dus ''echte'' zeep mee maken, met loog dus. In een volgend artikel zal ik dat nogmaals uitleggen. Ook is er nog een mogelijkheid met meringue poeder. Eerst het paasgebakje. Het is niet moeilijk om te maken maar de witte toef hard dus niet helemaal uit. Het is leuk voor in de badkamer en om uiteindelijk te gebruiken.
De Cupcake vorm is van Xenos, de zeep wordt gemaakt van gietzeep.
1. De gietzeep wordt au-bain-marie verwarmd of je doet deze kort in de magnetron.
2. Je voegt een leuk kleurtje toe en een lekker geurtje(5% van het zeepgewicht).
3. Giet dit in de vorm en laat uitharden(dit gaat best snel). Insprayen met alcohol gaat belletjes tegen
4. De toef wordt gemaakt van 1,2 deel witte gietzeep en 1 deel Foaming Bath butter. (bijvoorbeeld 120 gr. gietzeep en 100 gr. Bath butter). De gietzeep wordt weer verwarmd en dit wordt bij de foaming bathbutter gegoten die je dus niet verwarmd. 5. Dan met de mixer het geheel opkloppen. Het wordt net slagroom. En het volume kan verdubbelen. Vergeet er geen geur doorheen te doen. Het blijft spierwit. Met een slagroomspuit maak je vervolgens toeven op de uitgeharde cupcake. Hierna kan deze versierd worden met bijvoorbeeld een nepchocolaatje van gietzeep. Zelf vind ik het jammer dat de bathbutter niet uithardt, ook niet nadat ik er wat bijenwas heb bijgedaan. Maar het is heel lekker onder de douche! Natuurlijk kan je ook alleen de toef maken van de foaming bathbutter. Dit in een papieren cupcakepapiertje verpakken, badparel erop en je hebt een leuk persoonlijk kado.

3 opmerkingen:

 1. Hij wordt bij mij wel hard?? ik heb alleen per ongeluk de butter ook beetje meeverwarmd had het verkeerd gelezen.oeps.

  wel erg leuk recept dankjewel maar nog even vraagje. doe jij er nu papieren vormpjes in de mal? of zijn die van siliconen. ik ben op zoek naar zo'n ribbeltjesmal voor cupcakes maar kan ze niet vinden.
  groetjes maybel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de ribbeltjesmal voor de cupcake kan je vindne bij de action of xenos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb een klein beetje glicerine zeep bijgevoegd...dat word wel hard namelijk....

  BeantwoordenVerwijderen