Welkom op de Weblog van My Soap Factory

zaterdag 15 mei 2010

FeetRescue


















Ken je het probleem zo na de winter? Je voeten zien er niet uit maar je wilt toch je slippers aan, maar dan wel zonder kloven. Ik heb een recept gevonden wat ik een beetje gemodificeerd heb(dus niet helemaal zelf verzonnen). En helaas ook niet helemaal plantaardig. Het hoofdbestanddeel is wolvet(lanoline). Wolvet is inderdaad afkomstig van het wol van schapen en wordt ook veel in medicinale zalven toegepast. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het een heerlijke creme vind en voor het eerst heb ik geen last meer van kloven.
De ureum in de creme heeft een vochtvasthoudend effect. Voor de rest bevat het een sheabutter/Jojoba-olie/Bijenwas/Vitamine E toevoeging en aloe vera extract(geneest een beschadigde huid).
Klovenzalf vind ik nou niet zo'n mooi naam dus vandaar FeetRescue. Voor het slapen gaan voeten invetten, evt. sokken aan voor een extra intrekkend effect.

6 opmerkingen:

  1. Je Soy Wax melts zien er super uit!

    Ik heb even een vraagje over de Soy Wax melts, ik las op je blog dat je de ene soort olie beter vind dan de andere. Kun je mij vertellen over welk merk/winkel/geur je tevreden bent. Ik wil ze zelf ook gaan maken! Ik hoop dat je antwoord wilt geven op mijn vraag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een zeep blogster in het nederlands! Wat leuk zeg.

    Ik ga verder neuzen op je blog en ik plaats je tussen mijn soapmaker links.

    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dat klinkt geweldig!!
    Ben ontzettend blij met jou blog, :)

    mag ik een brutale vraag stellen? de blikjes waar kan ik deze vinden? zoek me rot op google, maar ik kan helemaal niets vinden :O

    BeantwoordenVerwijderen
  4. cynthia (schaapjec)13 januari 2011 om 20:00

    deze zalf is geweldig spul. Heerlijk vettig en trekt na een tijdje heerlijk in je huid. Krijg je zachte voetjes van.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb zelf nog nooit zeep of een creme gemaakt, maar heb al wel een aantal benodigdheden besteld voor het maken ervan. Het lijkt me zo ontzettend leuk! Dus ik ben aan het googlen geslagen en kwam zo op je blog terecht. Eindelijk een blog in het Nederlands. Niet dat ik geen engels kan, maar het is wel eens leuk om een Nederlandse te vinden. Ik ben reuze benieuwd waar ik dit soort recepten kan vinden. Met google kom ik niet zo ver en het zeepgilde forum bestaat niet meer. Je hebt in ieder geval een mooie blog en ga je blog dan ook gelijk tussen mijn favorieten zetten ;)

    BeantwoordenVerwijderen