Welkom op de Weblog van My Soap Factory

donderdag 8 april 2010

Sugar Scrub

     Sinds ik zeep maak komen er steeds meer artikelen op je pad die ik wil maken of althans eens uitgeprobeerd moet hebben. Dat zijn deze keer: Sugar Scrubs. Inderdaad douche-scrub blokjes van suiker voor onder de douche. Nee, ik was geen suikerspin na afloop. De truc is om het blokje wat te verkuimelen en dan uit te wrijven over je lichaam. Naast suiker en gietzeep zitten er ook weer die heerlijke oliën in. Het is wel een scrub maar niet hard of zo. Na het douchen heb je een heerlijk zacht velletje. Het recept is van http://www.soap-queen.blogspot.com/. De hoeveelheden staan in het amerikaans, mijn weegschaal kan ik echter op naar amerikaanse waarden omschakelen.
6 oz. heldere glycerinezeep
3 oz. olies: (2 oz sheabutter, 2 oz amandelolie, 2 oz. avocado olie)
9 oz. witte kristalsuiker (juist: gewoon die uit de supermarkt)
geurolie voor cosmetisch gebruik (2% is zat)
klein beetje kleurstof
De olies worden een klein beetje verwarmd, de glycerine zeep smelten in de magnetron, dit allebei bij de suiker doen en mengen totdat je een soort ''nat zand'' idee hebt(vergeet de geur en kleur niet). Dit kan in een plak worden gegoten of in vormpjes. Dikt het nou heel snel in dan kan alles nog even in de magnetron. Het wordt weer vloeibaar.Verpak het in een leuk potje. Natuurlijk kunnen ook andere oliën worden gebruikt.
De plak snij je dan voorzichtig in gelijke blokjes.

3 opmerkingen:

 1. Ik maakte ooit eens wat gelijkaardig met mangogeur ^^ Het was echt lekker, moet dat nog eens maken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He Karin, je maakt echt super leuke dingen, ziet er lekker uit allemaal. Daarom heb ik deze week een stukje over jou blog geschreven op mijn blog " My design, BDDesigns"

  Gr Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Karin, ik snap je sugarscrub recept niet. Je hebt het eerst over 3 oz olies maar tussen haakjes staat samen 6 oz?

  Groetjes,
  Meg (van het gilde)

  BeantwoordenVerwijderen