Welkom op de Weblog van My Soap Factory

zondag 6 december 2009

Body ButterIn de winter heb je vaak een droge en schrale huid en is een standaard bodylotion gewoon niet vet genoeg. Een bodybutter is dan heerlijk.
Wat heb je nodig?

  • Sheabutter,

  • Jojobaolie

  • Olijfolie

  • Ik neem gewoon een hoeveelheid Sheabutter(dit is net hard frituurvet). Dit wordt gesmolten in een steelpannetje(niet heel warm maken). Het wordt daarna opgeklopt en even in de koelkast of vriezer gezet(zodat de randen net hard zijn), daarna weer opkloppen(ik ga gerust even een kopje koffie drinken zodat de machine het werk doet). Er ontstaat een soort slagroom. Dit nog een keer herhalen. Zelf doe ik er dan wat Jojoba-olie en een klein beetje olijfolie bij. Maar je kan natuurlijk varieren met calendula-olie/avocado-olie/amandelolie/mangobutter. ca. 1%(paar druppels) geurstof toevoegen en je hebt een heerlijke vette bodybutter.

Jojoba-olie wordt toegepast bij een droge en gevoelige huid. De sheabutter is een vast vet, wat bij lichaamstemperatuur vloeibaar wordt en geschikt is voor de droge huid. Bevat natuurlijke vitamine A en E.
De jojoba-olie zorgt ervoor dat de butter sneller intrekt. Niet teveel olijfolie daarom gebruiken, want dat trekt niet zo snel in is mijn ervaring.
Een mooie witte smeerbare bodybutter voor in de koude en droge wintermaanden!Cacaoboter kan natuurlijk ook, maar dat zorgt voor een hardere creme, dus is niet zo handig. De vloeibare olien erbij zorgen voor een wat handzamere & handiger substantie. In de winkel kan je ook bodybutters kopen (verrijkt met sheabutter staat er dan op), ik denk dat er hier veel meer verzorgende olien in zit dan die van bekende merken.

2 opmerkingen:

  1. Leuk om eens te zien hoe jij het doet met foto's :) Hoe lang bewaar je hem?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maaike, de bodybutter is bij mij snel op hoor, maar ik doe er soms wel een paar druppels parabeen bij.

    BeantwoordenVerwijderen