Welkom op de Weblog van My Soap Factory

zondag 21 februari 2010

Soy Wax Tarts















Soy Wax Tarts zijn kleine taartjes van 25 gram voor de oliebrander. Wij doen hier vnl. alleen maar olie in de geurbrander, maar dit is overgewaaid uit de VS en GB waar het heel veel wordt gebruikt. Je plaatst 1 taartje in de geurbrander. Deze geurt meer dan 8 uur! Onbegrijpelijk maar echt waar. Zelf vind ik dit veel prettiger. Als je een andere geur wilt dan laat je de was gewoon stollen, even in de vriezer en je haalt het er zo uit, geen gekledder met olie enzo. Je kan het restant nog bewaren als het nog geur afgeeft om later weer in de geurbrander te doen of je kan verschillende soorten bij elkaar proberen. En dan gewoon een ander taartje met een ander geurtje erin. Op dit moment ben ik verschillende geuren aan het uitproberen. Je merkt duidelijk het verschil tussen de goedkopere geuroliën en de professionele geuren. Dus hier geldt dus ook wel goedkoop is duurkoop. ''Starfruit & Mango'' geurt er op dit moment in mijn huis. Een heerlijk frisse geur van diverse fruitsoorten en mango's. (wist niet dat Mango zo lekker ruikt :) ). Magnolia is ook altijd een favoriet van mij. Veel van deze geuren zijn ook verkrijgbaar  voor zepen, echter dan is de duurdere cosmetische variant nodig.















Soy Wax Melts zijn kleinere stukjes van ong. 8 gram. 2 van deze hartjes branden 8 uur en verspreiden een heerlijke geur. Heb je er genoeg van dan laat je het stollen om later weer aan te steken.
Wat is nou Soy Wax? Soja Was is gemaakt van 100% sojabonen en oliën. Het brandt langer dan paraffine en brandt gelijkmatig en walmt niet. Erg milieuvriendelijk.

11 opmerkingen:

  1. Dag Karin
    Omdat ik het zelf ook wil proberen, kwam ik op je prachtige log terrecht.
    Wat ziet het er mooi uit allemaal!
    Een vraagje wordt de slagroom op het cupcakeje hard? Ik wil ze dan namelijk meenemen als ik met mijn brocante spulletjes op een fair sta, het staat prachtig op oud serviesgoed, mvrgr Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, doordat er cacaoboter doorheen zit wordt de ''slagroom'' hard. De onderkant zou je bijvoorbeeld ook van een gietzeep kunnen maken. een goed adres hiervoor is: www.soapqueen.nl . De topping is van een ambachtelijke zeep. Een idee is ook om even te kijken op soapqueen.tv (via youtube), daar staan ook leuke ideeën. Ik heb ze inderdaad ook op een etagière staan.
    succes ermee!
    karin

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Karin, hartelijk bedankt voor je reactie en tip!
    Ga het zeker proberen, en nogmaals fantastisch wat je maakt, groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super leuk dit ook :)

    Heb je ook een webshop?

    Groetjes,Ivonne.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou ik zit er wel hard over na te denken, het is nu nog allemaal hobby. Maar voor de waxmelts zou het wel een idee zijn. Je krijgt zo weinig kastruimte....:)

    karin

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Karin

    Wat grappig, zag net dat je ook op het zeemakersgilde forum zit....
    Zag een link staan dacht even kijken en kwam op je mooie log. Waar ik dus via google ook terecht was gekomen eerder deze week :)

    Ik had toevallig deze week duft drops besteld bij een webshop. Deze kun je ook in een aroma brander doen en gaan ook smelten en na gebruik weer harden.
    Leek me super handig i.p.v. olie.

    Je hebt hier dus wel speciale wax voor nodig?

    Groetjes van Ivonne.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Karin, ik kwam op je leuke site, ben sinds kort ook verslaafd aan het zeepgieten, ik heb gisteren een muffin gemaakt, en had bij soapqueen bad butter besteld.
    Ik heb volgens een recept voor de slagroom te maken, half gietzeep en half bad butter gebruikt, maar merkt nu dat de slagroom niet hard word, moet ik in plaats van bad butter cacoaboter gebruiken?? ik hoor het graag van je, ik kom er niet uit, groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. je kunt ook 30% badboter gebruiken en 70% witte gietzeep, dan word het wel harder.

      Groetjes
      Margot

      Verwijderen
  8. Ik heb net de wax melts van kringle candle company geprobeerd en die zijn heerlijk, volgens mij de beste. Ik heb er nu perzik inzitten en die ruikt heel echt. Ik ben ook sinds kort verslaafd aan wax melts, ben er zelfs een blog over begonnen, kom gerust eens een kijkje nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb een vraag heb al verschillende malen zelf geprobeerd soy wax tarts te maken.Doe er veel geur in maar het probleem is ze ruiken niet lang.Of ik gebruik het verkeerde.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben zelf helemaal wax melts verslaafd! Ik bestel mijn wax melts online bij http://www.weallloveit.nl/c-2379471/wax-melts/. Zei verkopen de wax melts in cupjes zodat de geur behouden word, op het cupje staat duidelijk vermeld om welke geur het gaat. Vooral de Secret hammam raad ik iedereen aan :D

    BeantwoordenVerwijderen