Welkom op de Weblog van My Soap Factory

zondag 27 december 2009

Lavendelscrub & Calendulazeep


Vandaag een lavendelzeep en een Calendula(goudsbloem)zeep gemaakt. Deze stonden al een poos op mijn lijstje. De lavendel is een deel rebatch(hergebruik) van de eerder gemaakte eucalyptus-lavendel scrubzeep.De amandelscrub in de zeep was niet helemaal gelijkmatig verdeeld. Wat heb ik erin verwerkt?
  • Olijfolie
  • Kokosvet
  • Zonnebloemolie
  • Wonderolie(voor schuim)
  • Palmvet(voor een harde zeep)
  • Cacaoboter en Sheabutter, deze zorgen voor een laagje wat achterblijft op de huid. Extra verzorgend dus!
Het amandelpitgranulaat is nu beter verdeeld. De geur heeft een goede verhouding tussen lavendel en eucalyptus.


Calendulazeep. De gedroogde caledulabloemen zijn enkele weken geweekt in olijfolie(maceraat). Naast het hoge gehalte aan calendula-olie is er druivenpitolie, cacaoboter en ricinusolie(wonderolie) aan toegevoegd. Calendula heeft een helend en verzachtend effect op de huid. Dit effect is natuurlijk veel groter in een creme of zalf dan in zeep. Ik heb er de dupe-geur: Poeme van Lancome aan toegevoegd. De geur is heerlijk. Ik kan niet wachten om deze te gebruiken. Daarnaast wil ik van de calendula nog een bodybutter maken.

zaterdag 19 december 2009

Fizzy Cupcakes - Lipbalsem - Bathmelts


Fizzy Cupcakes: een combinatie van een bruisbal met een romige zeep. De roze onderkant bruist in het water de topping drijft in het water.
Bathmelts: ook voor in het bad, je hebt na je bad geen bodylotion meer nodig dankzij de toegevoegde verzorgende olien.
Lipbalsem: heerlijk verzorgende lipbalsem met o.a cacaoboter.

zondag 13 december 2009

Cadeau-pakket


Mijn schoonzus heeft vandaag haar curiosa-brocante winkeltje geopend in Lelystad. Terras 59 heet het. Voor haar heb ik een mysoapfactory-home-made-gift gemaakt. (tsss...lijkt wel een woord voor scrabble). Wat heb ik gemaakt?: D&G the One-soap, bathmelts, fizzycupcakes, lipbalsem, bruishartje, bodybutter van whipped shea met avocado-, amandel-, olijfolie en een mangobutter. Voor de houdbaarheid heb ik er antirans bijgedaan en ook wat vitamine E. Je weet nl. nooit hoe lang het staat. (bij mij is zoiets wel in een week op...). Ik vind het een leuk cadeautje al zeg ik het zelf :). Nu alleen nog leuke etiketjes.

Terras 59 - een verzameling zink

Het gezellige interieur met een nostalgisch keukentje
Buiten is alles ook leuk gedecoreerd met oog voor detail. Mijn schoonzus kan werkelijk alles heel leuk verpakken en decoreren. Ook op themafeesten haalt ze alles uit de kast om het een sfeervol geheel te maken. Helaas heeft ze nog geen blog.

zondag 6 december 2009

Body Butter



In de winter heb je vaak een droge en schrale huid en is een standaard bodylotion gewoon niet vet genoeg. Een bodybutter is dan heerlijk.
Wat heb je nodig?

  • Sheabutter,

  • Jojobaolie

  • Olijfolie

  • Ik neem gewoon een hoeveelheid Sheabutter(dit is net hard frituurvet). Dit wordt gesmolten in een steelpannetje(niet heel warm maken). Het wordt daarna opgeklopt en even in de koelkast of vriezer gezet(zodat de randen net hard zijn), daarna weer opkloppen(ik ga gerust even een kopje koffie drinken zodat de machine het werk doet). Er ontstaat een soort slagroom. Dit nog een keer herhalen. Zelf doe ik er dan wat Jojoba-olie en een klein beetje olijfolie bij. Maar je kan natuurlijk varieren met calendula-olie/avocado-olie/amandelolie/mangobutter. ca. 1%(paar druppels) geurstof toevoegen en je hebt een heerlijke vette bodybutter.

Jojoba-olie wordt toegepast bij een droge en gevoelige huid. De sheabutter is een vast vet, wat bij lichaamstemperatuur vloeibaar wordt en geschikt is voor de droge huid. Bevat natuurlijke vitamine A en E.
De jojoba-olie zorgt ervoor dat de butter sneller intrekt. Niet teveel olijfolie daarom gebruiken, want dat trekt niet zo snel in is mijn ervaring.




Een mooie witte smeerbare bodybutter voor in de koude en droge wintermaanden!







Cacaoboter kan natuurlijk ook, maar dat zorgt voor een hardere creme, dus is niet zo handig. De vloeibare olien erbij zorgen voor een wat handzamere & handiger substantie. In de winkel kan je ook bodybutters kopen (verrijkt met sheabutter staat er dan op), ik denk dat er hier veel meer verzorgende olien in zit dan die van bekende merken.