Welkom op de Weblog van My Soap Factory

donderdag 8 maart 2012

Fimo

Heel wat anders dan zeep, maar heel erg leuk om te doen. Van Monica hebben we op het 2e zeepcongres(via het A naar Zeep forum) eens een workshop fimo gekregen. Op zo'n ''zeepcongres'' maken we dus niet alleen zeep, maar zijn we ook creatief! Nou dat is wel even wennen als je dit voor het eerst fimoot(klopt deze spelling wel?).

Monica heeft voor mij aan de hand van foto's 2 tashangers gemaakt van mijn honden:

En ik heb nog een paar kettingen gekocht bij haar:
Monica heeft ook een website:


dinsdag 6 maart 2012

Manuka Honingzalf


Regelmatig proberen we op het zeepforum natuurlijk allerlei cremetjes zelf te maken. Zo ook de manuka honingzalf. Manuka honing staat bekend om zijn antibacteriele werking. Kijk voor meer info op: http://www.manukahoning.nl/

Zelf heb ik de honingzalf als veterinaire variant toegepast op mijn hond, die vreselijke bijtwonden had. De Dierenarts gaf me een tube honingzalf mee op basis van vaseline. Ik was erg sceptisch. Maar het werkt als een tierelier!

Je kan de zalf ook kopen als humane variant echter het is leuker om het zelf te maken!
Maar i.p.v. vaseline is er een lanoline gebruikt, met zinkoxide, vit.E, zonnebloemolie en dus voor 50% een manuka 25 honing toegevoegd.
De zalf trekt goed in, in het begin een beetje plakkerig. Ik pas het nu zelf toe op schaafwonden.

Verschil tussen creme en zalf: in een creme is een hoeveelheid water toegevoegd. Hierbij zijn altijd parabenen nodig. Een zalf is zonder toevoeging van water, vaak wordt een anti-ranz of vit. E toegevoegd voor het verlengen van de levensduur van vetten.

zaterdag 3 maart 2012

Om ''zeep''

Zo, nu heb ik geloof ik mijn template eigenhandig ''om zeep'' geholpen -zucht- om maar in de term te blijven.
eens kijken wat ik daar aan ga doen.

update: na nog een template wat fout ging, heb ik er genoeg van(grrr). Nu een frisse template gebruikt van Blogger ''simpel''. Inderdaad simpel....makkelijk zelf de kleuren en teksten aanpassen. Wel zo verfrissend een witte achtergrond. Nog wat losse eindjes en nog wat dingen aanpassen en dan vind ik het goed zo.

donderdag 1 maart 2012

Zoutzepen

De zoutzepen heb ik enkele maanden laten rijpen, ze zijn nu erg lekker in gebruik. Een zoutzeep met dode Zee modder en een zoutzeep met zeewier. Beide toevoegingen zijn goed voor de huid.

Met nieuwe labels. Zo heb ik voor de lavendelzeep ook een mooi label: