Welkom op de Weblog van My Soap Factory

zondag 28 november 2010

Kinderfeestje Zeepketting maken

Mijn nichtje is 11 jaar geworden en ze wilde graag zeepkettingen maken. Het was erg leuk en gezellig met die meiden. Natuurlijk had ik het wel goed voorbereid en kon er lekker door worden gewerkt. Ik waande me weer 11...was best gezellig zo.

Heel leuk om de verschillend te zien in creativiteit, handigheid en hulp geven aan een vriendin. De één doet het bij wijze van spreken met twee vingers in z'n neus en de ander weet niet waar ze moet beginnen.

Maar iedereen heeft een leuke zeepketting gemaakt om mee te nemen.

En deze domoor(me myself and I) vergeet foto's te maken van het zeepgieten! Ik had het ook zo druk met alles in de gaten te houden!

woensdag 17 november 2010

Verpakken van Zeep

Ik heb al veel uitgeprobeerd met het verpakken van de zeep. Valt niet mee want je moet rekening houden met verschillende dingen. Zo moeten alle inci's (ingredienten) erop vermeld staan. De naam van de zeep en natuurlijk je eigen logo....(met een definitef logo ben ik nog bezig).


''Keep it simple'' - is toch vaak het beste. Bij natuurlijke zepen vind ik dit toch het mooist. Ik heb nog een stempel gekocht met de tekst: ''Handmade with love''. Die is erg leuk. Op de foto ontbreekt dus nog de naam van de zeep. Dat wordt een labeltje aan het touwtje.
Dit is de Geitenmelkzeep met een lichte scrub van gemalen havervlokken.
(snap je nou het probleem hoe ik die naam op een klein label moet krijgen ? :) )
Op andere websites en blog kom je wel eens op een idee, maar je moet toch je eigen stijl zien te vinden.

zondag 14 november 2010

Ik hou van Holland - Zeepkettingen

Ik heb helemaal de smaak te pakken met de zeepkettingen. Het thema deze keer was ''Holland''. Nou de laatste tijd zijn daar veel artikelen voor te krijgen. Rood/wit/blauw/oranje is weer helemaal terug.
Bij deze heb ik lint gebruikt, maar je kan ook touw of waxkoord nemen. Niet altijd passen de kralen goed.

Ja, sorry ik ben nou helemaal verzot op hartjes.

Deze week ben ik naar de beurs Kreadoe geweest, er stonden niet zoveel mensen met zeep, zeker geen ambachtelijke zeep. Maar wel heel veel andere creatieve hobby's. Mozaiken, decopatch, scrappen, fimo......ik moest bij sommige stands echt doorlopen. Want ik hou het voorlopig bij zeepmaken. Ik ben echt blijven steken in de tijd van haken/breien/poppen maken. En dat scrappen! Wat een tijd gaat er inzitten in dat kaarten maken. Ik gooi nooit meer een zelfgemaakte kaart weg! Ik heb nog wel een leuke stempel gekocht: Handmade with love....voor mijn zeeplabels.

maandag 8 november 2010

Zeepkettingen

De afgelopen weken ben ik voornamelijk bezig geweest met zeepkettingen. Als je eenmaal bezig bent komt de creativiteit vanzelf. Ik probeer altijd een bepaald thema aan te houden. Romantisch, dan denk je roze. Maar toch vind ik de zeepzee kettingen leuker met schelpen, touw en houtjes.
De zeepjes worden gemaakt van gietzeep in een bepaalde verhouding transparant met wit.

Je kan koekjesuitstekers gebruiken maar ook siliconenmallen. Het smelten van de gietzeep kan au-bien-marie(pannetje in pannetje), maar op een gegeven moment duurt dat wel erg lang. Dus het snelst is het in de magnetron. Begin met 30 sec. En dan iedere keer weer wat meer. Pas op dat het niet te warm wordt de zeep kan dan sneller gaat zweten. Met deze zeep heb ik er eigenlijk nog nooit last van gehad ook niet als ik ze onverpakt laat liggen. Voor de geur doe ik er wel meer in dan de aanbevolen hoeveelheid. Als het gebruikt wordt als zeep op de huid dan de aanbevolen hoeveelheid van de fabrikant niet overschrijden!