Welkom op de Weblog van My Soap Factory

woensdag 27 oktober 2010

Terras 59



Geen zeep dit keer, maar een nieuw blog. Ik heb een blog gemaakt voor mijn schoonzus. Zij heeft al een poosje Terras 59, een brocante winkeltje in Lelystad. Een heel leuk houten chalet in haar (royale) achtertuin. Ze verkoopt de echte brocante spulletjes.

De link is http://www.terras59.nl/

Opening: zondag 28 november van 14.00 - 18.00 uur, met als thema KERST(hoe kan het ook anders).
Ik sta er ook mijn mijn zeepproducten, en heb er erg veel zin in!

Wil je de adresgegevens weten? Stuur dan een email aan: terras.59@gmail.com

woensdag 6 oktober 2010

Geitenmelk & Modder....zeep


















Een heel lekkere zeep is dit geworden: Echte geitenmelk met olijfolie/kokolie/Sheabutter/Castor/Cacaoboter/Stearinezuur en amandelolie - een zeer luxe zeep met een subtiele scrub van havervlokken met amandelschaafsel.
Er is geen kleur toegevoegd maar wel de geur ''like me all over''.



















Zeep met toegevoegde organische klei uit de dode zee. (nee, er bestaat voor zover ik weet geen helende klei uit de zuiderzee :) )

dinsdag 5 oktober 2010

Natuurlijke zepen

Je leest wel eens dat zepen ''PUUR NATUUR'' gemaakt zijn en alleen uit natuurlijke materialen bestaan zonder chemische toevoegingen. Echter voor het maken van een zeep is altijd een NAOH nodig + een combinatie van vetten. Het loog (NAOH met water) gaat een reactie aan met de vetten. Volgens een bepaalde calculatie(recept) worden alle vetten ''verzeept'' zodat er geen residu meer over is van de NAOH, er ontstaat dus ZEEP! Veelal wordt er ''overvet'', d.w.z. dat er een percentage meer vet wordt toegevoegd om de goede eigenschappen van die vetten te benutten. Zepen kunnen van allerlei vetten worden gemaakt. Je kan dierlijke vetten nemen zoals een ossenwit of een schapenvet. Zelf maak ik alleen zepen van plantaardige materialen waarbij minimaal de helft uit olijfolie bestaat.
Bij deze zeep kan een kleur en een geur worden toegevoegd. Echter de laatste paar zepen heb ik naturel gelaten zonder kleurstoffen.

Coldprocess zepen moeten 4-6 weken rijpen. Het overtollige water trekt uit de zeep en het complete verzepingsproces is dan klaar. De zeep wordt milder en zachter. Verse zeep is dit beslist niet!

Calendulazeep - Olijfolie met calendulamaceraat, Babassu-olie, Palmvet, Rijstekiemolie, zijde en calendula-bloemen.

















Rhassoulklei-zeep: Olijfolie, Kokosolie, Cacacoboter, Castor-olie, Druivenpitolie. Toevoeging van Rhassoulklei.

zondag 3 oktober 2010

Istanbul en zeep

In augustus ben ik in Istanbul geweest. Zeker een aanrader is de bazar. Honderden kleine winkeltjes van leer/tapijten tot aan allerlei specerijen aan toe. En tot mijn verbazing ''homemade soap''.


















De verkoper echter stond er niet zo geintresseerd bij, de zepen zagen er mooi uit, echter de prijs voor zo'n € 6,00 per stuk vond ik veel te hoog. Misschien moest de verkoper er staan voor z'n moeder of zo, want hij had er duidelijk geen zin in. Tsja, zo verkoop je natuurlijk niks.