Welkom op de Weblog van My Soap Factory

dinsdag 3 augustus 2010

Super Swap

Wat is een Swap zou je zeggen? Vanuit het Engels vertaald betekent het  ''ruilen''.
Er zijn heel veel creatieve fora in binnen- en buitenland. Dan wordt er heel vaak een Swap georganiseerd.
Je doet mee met een opdracht om bijvoorbeeld 10 verschillende (of 5 of 2) te maken en die stuur je naar een persoon. Deze persoon verzamelt dit allemaal van alle personen die meedoen en verspreid deze weer.
Zo kan je andere creatieve dingen die je interesseren ontvangen en ideeën opdoen. Er is zelfs een hele website van: http://www.swap-bot.com

Maar op het zeepforum hebben we regelmatig dit soort swap's. 1 ding moest een zeep zijn, de andere moest ''iets'' zelfgemaakts zijn.
Heel leuk om te ontvangen: zeep, soywax tarts, bathmelts, massagekaars, armbandje, bodybutter, sugarscrub, limoncello, starterspakket om zelf zuurdesembrood te maken, lipbalsem, douchescrub.


















Ik had een bruisbal (voor voet of bad) en de feetrescue creme. Er deden 17 personen mee, dus 17x een zeep en 17x voetenpakket. Al met al best veel werk. Maar heel leuk. Nu zijn er al plannen voor een Mega Kerst Swap.

zondag 1 augustus 2010

Salt Bar - Spa Fresh

Al een poos niet mee een bericht geschreven, maar ben zeker wel actief geweest met zeep maken, cremes, bodybutters enz. Er gaat gewoon veel tijd zitten in maken/testen/ recept aanpassen en lezen over een bepaald onderwerp en ingrediënten.
Nu een nieuw soort zeep: SaltBar. Bestaat het overgrote deel uit kokosolie, daarnaast bevat deze saltbar amandel-, sheabutter en ricinusolie. Hetzelfde gewicht aan zout zit er in(anders heet het geen ''saltbar''). Het zout schuurt heel licht, maar heb je wondjes dan kan je dat wel voelen. Een saltbar wordt vnl. voor het lichaam gebruikt. Zout wordt veel gebruikt in baden en spa's. Dode zeezout is zo'n bekend zout.

















De zeep moet zeker nog 4-6 weken ''rijpen'' alvorens deze gebruikt kan worden.