Welkom op de Weblog van My Soap Factory

zaterdag 15 mei 2010

FeetRescue


















Ken je het probleem zo na de winter? Je voeten zien er niet uit maar je wilt toch je slippers aan, maar dan wel zonder kloven. Ik heb een recept gevonden wat ik een beetje gemodificeerd heb(dus niet helemaal zelf verzonnen). En helaas ook niet helemaal plantaardig. Het hoofdbestanddeel is wolvet(lanoline). Wolvet is inderdaad afkomstig van het wol van schapen en wordt ook veel in medicinale zalven toegepast. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het een heerlijke creme vind en voor het eerst heb ik geen last meer van kloven.
De ureum in de creme heeft een vochtvasthoudend effect. Voor de rest bevat het een sheabutter/Jojoba-olie/Bijenwas/Vitamine E toevoeging en aloe vera extract(geneest een beschadigde huid).
Klovenzalf vind ik nou niet zo'n mooi naam dus vandaar FeetRescue. Voor het slapen gaan voeten invetten, evt. sokken aan voor een extra intrekkend effect.

zondag 9 mei 2010

Shower Scrub Butter

















Al weer een maand geleden dat ik wat geschreven heb, maar met een groepje medeforummers van het zeepforum is er een Swap georganiseerd. Dat houdt in dat je een zeep maakt en een aanvullend product voor iedereen die meedoet. Dat zijn er dus 17. Dus best veel werk. Maar dat ligt inmiddels allemaal klaar. In de tussentijd heeft Terras59 ook nog een maandopening gehad waarvoor ik wat producten moest maken. Terras59 is de brocante verzameling van mijn schoonzus waarbij alle artikelen zeer sfeervol worden ge-etaleerd. En jawel ik kan daar mijn zeep en andere producten verkopen! Iedereen was erg enthousiast.

Maar nu dus weer even tijd voor (alweer) een scrub. Tot nog toe wel mijn favoriet. Een scrub voor onder de douche. De zeezout zorgt voor een fijne scrub en zit aan 1 zijde. De andere zijde is een combinatie van boters en oliƫn. Cacacoboter, Sheabutter zorgen voor een superzachte huid. Hierin is ook nog geitenmelk verwerkt voor nog meer verzorging van een ruwe huid. Na het douchen heb je geen bodylotion meer nodig wat niet altijd het geval is bij een scrub. Een dergelijk artikel ben ik nog niet tegengekomen in de reguliere winkels.















Natuurlijk heeft mijn moeder voor moederdag ook een exemplaar gekregen. Ben benieuwd wat ze ervan vind.