Welkom op de Weblog van My Soap Factory

donderdag 8 april 2010

Sugar Scrub













     Sinds ik zeep maak komen er steeds meer artikelen op je pad die ik wil maken of althans eens uitgeprobeerd moet hebben. Dat zijn deze keer: Sugar Scrubs. Inderdaad douche-scrub blokjes van suiker voor onder de douche. Nee, ik was geen suikerspin na afloop. De truc is om het blokje wat te verkuimelen en dan uit te wrijven over je lichaam. Naast suiker en gietzeep zitten er ook weer die heerlijke oliën in. Het is wel een scrub maar niet hard of zo. Na het douchen heb je een heerlijk zacht velletje. Het recept is van http://www.soap-queen.blogspot.com/. De hoeveelheden staan in het amerikaans, mijn weegschaal kan ik echter op naar amerikaanse waarden omschakelen.
6 oz. heldere glycerinezeep
3 oz. olies: (2 oz sheabutter, 2 oz amandelolie, 2 oz. avocado olie)
9 oz. witte kristalsuiker (juist: gewoon die uit de supermarkt)
geurolie voor cosmetisch gebruik (2% is zat)
klein beetje kleurstof
De olies worden een klein beetje verwarmd, de glycerine zeep smelten in de magnetron, dit allebei bij de suiker doen en mengen totdat je een soort ''nat zand'' idee hebt(vergeet de geur en kleur niet). Dit kan in een plak worden gegoten of in vormpjes. Dikt het nou heel snel in dan kan alles nog even in de magnetron. Het wordt weer vloeibaar.Verpak het in een leuk potje. Natuurlijk kunnen ook andere oliën worden gebruikt.
De plak snij je dan voorzichtig in gelijke blokjes.

zaterdag 3 april 2010

2e Prijs zeepconferentie!

Eind maart werd de derde nationale zeepconferentie gehouden. Ik kreeg de 2e prijs voor mijn zeep! Apetrots ben ik natuurlijk.
De zeepconferentie is een bijeenkomst van mensen die zelf zeep maken. Die het leuk vinden om allerlei soorten zeep te maken en gaat uit van het zeepforum. Nu moet je niet denken dat er zo heel veel zeepmakers zijn hoor, en de prijs is meer een leuk duwtje in de rug.
Mijn zeep: ''Pirate's Gold'' oftewel ''Piratengoud'', gemaakt van olijfolie, kokosolie en een heerlijk romige sheabutter, hier heb ik ook een zijdeproteïne aan toegevoegd.