Welkom op de Weblog van My Soap Factory

vrijdag 26 maart 2010

Soap on a rope















Deze had ik al een poosje liggen en moest een beetje een grove olijfzeep worden. Een heerlijke romige zeep met voornamelijk olijfolie, ricinusolie en een beetje sheabutter. Het touw maakt de zeep nog stoerder en toch best wel handig zo onder de douche.

dinsdag 23 maart 2010

Paaszeep gebakje


Ik krijg veel vragen over het maken van toefjes op zeep. Nu zijn daar verschillende methoden voor. Tot nu toe vind ik dat de whipped soap die ik eerder gemaakt heb, het beste. Maar je moet hier dus ''echte'' zeep mee maken, met loog dus. In een volgend artikel zal ik dat nogmaals uitleggen. Ook is er nog een mogelijkheid met meringue poeder. Eerst het paasgebakje. Het is niet moeilijk om te maken maar de witte toef hard dus niet helemaal uit. Het is leuk voor in de badkamer en om uiteindelijk te gebruiken.
De Cupcake vorm is van Xenos, de zeep wordt gemaakt van gietzeep.
1. De gietzeep wordt au-bain-marie verwarmd of je doet deze kort in de magnetron.
2. Je voegt een leuk kleurtje toe en een lekker geurtje(5% van het zeepgewicht).
3. Giet dit in de vorm en laat uitharden(dit gaat best snel). Insprayen met alcohol gaat belletjes tegen
4. De toef wordt gemaakt van 1,2 deel witte gietzeep en 1 deel Foaming Bath butter. (bijvoorbeeld 120 gr. gietzeep en 100 gr. Bath butter). De gietzeep wordt weer verwarmd en dit wordt bij de foaming bathbutter gegoten die je dus niet verwarmd. 5. Dan met de mixer het geheel opkloppen. Het wordt net slagroom. En het volume kan verdubbelen. Vergeet er geen geur doorheen te doen. Het blijft spierwit. Met een slagroomspuit maak je vervolgens toeven op de uitgeharde cupcake. Hierna kan deze versierd worden met bijvoorbeeld een nepchocolaatje van gietzeep. Zelf vind ik het jammer dat de bathbutter niet uithardt, ook niet nadat ik er wat bijenwas heb bijgedaan. Maar het is heel lekker onder de douche! Natuurlijk kan je ook alleen de toef maken van de foaming bathbutter. Dit in een papieren cupcakepapiertje verpakken, badparel erop en je hebt een leuk persoonlijk kado.

zondag 14 maart 2010

Zeepharten voor zeepketting
















Je ziet tegenwoordig zoveel zeepkettingen, heel erg leuk. Een beetje de moderne ''mobile'' van vroeger. Ik ben ook helemaal weg van harten, dus ook van zeepharten. Nu maak ik eigenlijk alles van ''ambachtelijk zeep'' met loog dus. Maar heb me gewaagd aan de glycerinezeep of te wel gietzeep. Het is erg leuk en eenvoudig om met gietzeep vormpjes te gieten. Maar die harten vond ik gegoten toch niet zo geweldig. De blauwe harten zijn super gelukt. Dit is gietzeep welke ik een leuk kleurtje en lekker geurtje heb gegeven. Gegoten in een plat bakje. Uit laten harden en met uitsteeksets de harten uit de zeep gestoken. De uitsteeksets(voor koekjes), kan je krijgen bij de Blokker, kookwinkels. Deze heb ik online bij http://www.maakjetaart.nl/ gekocht.
Het moet een zeephanger in strandsfeer worden, dus vandaar het blauwe kleurtje(weer eens wat anders dan roze).
Al eerder had ik zeepharten gemaakt met Coldprocess-zeep. Op een plaat gieten, laten uitharden en de harten uitsteken met koekjes uitstekers. De harten passen mooi bij een brocante zeephanger. Maar het is veel eenvoudiger en sneller om deze harten dus van gietzeep te maken. Je kan de kleur beter bepalen door naar keuze vloeibare kleurstof toe te voegen. Bij CP-zeep is het maar de vraag hoe de kleur reageert op het loog. De bedoeling was om witte harten te maken, maar door de geurstof zijn ze meer gebroken wit geworden, ook niet verkeerd. Ook leuk om met kinderen te doen, want het duurt niet zo lang of de gietzeep is uitgehard en je kan verder werken. En afsnijdsels en restantjes kunnen weer verwarmd worden om te hergebruiken. Een leuke hartjesmal kan je kopen bij Xenos. Dit is de rode mal voor ijsblokjes gebruik. Ook Ikea heeft verschillende siliconenvormen.
Gietzeep/Glycerinezeep is er in wit en transparant. Je kan dit o.a. kopen bij http://www.online-zeepwinkel.nl/. Deze heeft ook kleurstoffen en geurtjes.
Je krijgt 5% korting als je de kortingscode PP8243HK bij je bestelling doorgeeft.