Welkom op de Weblog van My Soap Factory

zondag 28 februari 2010

Nog meer geur

                                                                       Ik vind de toepassing van Soy Was tarts zo lekker, dat ik nog wat extra geuren heb gemaakt.
 








Geurblokjes in verpakking. Heel makkelijk in gebruik: breek een blokje af en geniet 8 uur lang van een heerlijke geur. De overige blokjes zitten goed verpakt zodat de geur niet verloren gaat.
Van dezelfde soywax heb ik geurkaarsjes gemaakt. Het verschil met de tarts is dat hier een lont in zit. Ook deze kaarsjes branden heel lang en schoon.
Er zijn zoveel heerlijke geuren, ik heb de volgende gemaakt: Roos, lavendel, Juniper Breeze, Baby Powder, Mediterranean Fig, Love Spell, Himalyan Bamboo, Green Tea & Lemon Grass, Francincense & Mirrh, Peppermint & Eucalyptus, Magnolia, Starfruit & Mango.

zondag 21 februari 2010

Soy Wax Tarts















Soy Wax Tarts zijn kleine taartjes van 25 gram voor de oliebrander. Wij doen hier vnl. alleen maar olie in de geurbrander, maar dit is overgewaaid uit de VS en GB waar het heel veel wordt gebruikt. Je plaatst 1 taartje in de geurbrander. Deze geurt meer dan 8 uur! Onbegrijpelijk maar echt waar. Zelf vind ik dit veel prettiger. Als je een andere geur wilt dan laat je de was gewoon stollen, even in de vriezer en je haalt het er zo uit, geen gekledder met olie enzo. Je kan het restant nog bewaren als het nog geur afgeeft om later weer in de geurbrander te doen of je kan verschillende soorten bij elkaar proberen. En dan gewoon een ander taartje met een ander geurtje erin. Op dit moment ben ik verschillende geuren aan het uitproberen. Je merkt duidelijk het verschil tussen de goedkopere geuroliën en de professionele geuren. Dus hier geldt dus ook wel goedkoop is duurkoop. ''Starfruit & Mango'' geurt er op dit moment in mijn huis. Een heerlijk frisse geur van diverse fruitsoorten en mango's. (wist niet dat Mango zo lekker ruikt :) ). Magnolia is ook altijd een favoriet van mij. Veel van deze geuren zijn ook verkrijgbaar  voor zepen, echter dan is de duurdere cosmetische variant nodig.















Soy Wax Melts zijn kleinere stukjes van ong. 8 gram. 2 van deze hartjes branden 8 uur en verspreiden een heerlijke geur. Heb je er genoeg van dan laat je het stollen om later weer aan te steken.
Wat is nou Soy Wax? Soja Was is gemaakt van 100% sojabonen en oliën. Het brandt langer dan paraffine en brandt gelijkmatig en walmt niet. Erg milieuvriendelijk.